Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


Mariefreds ridklubb och  Ekelunds Stuteri & Ridskola


RIDÅRET 2017 PÅ MARIEFREDS RIDKLUBB

RIDNINGEN OCH TERMINSSTART

Vi börjar verksamheten för ALLA grupper den 14 augusti 2017 och slutar ridåret den 16 juni 2018.
Hösten 2017: Ridning som vanligt på höstlovet.
Juluppehåll: lektionerna slutar den 22 december 2016 och startar den 7 januari 2017.
Våren 2018: Under Sportlov, Påsklov och övriga röda dagar är det ridning som vanligt. OBS: Undantag Vaborgsmässoafton då är det ej ridning.

VIKTIG INFORMATION FÖR ATT UNDVIKA MISSFÖRSTÅND!

LEKTIONER
I varje ridpass ingår upp- och avsittning, justering av stigläder och dylikt.
Teoretiska pass sker en till två gånger under höst- och en till  två gånger under vårtermin, notera att vissa grupper har mer/mindre teori av olika orsaker. Teorin består av ett avsuttet teoripass med praktiskt och/eller teoretisk lära.
Teoripassen är obligatoriska för de som rider dessa dagar och det går även bra att delta på de teoripass som är övriga dagar - utan kostnad

NY RIDTID

För dig som har haft ridplats tidigare kan det tänkas att du har fått byta grupp utan att du har önskat det. Då beror det på att vi har varit tvungna att justera grupperna.

Om den tid du har fått inte skulle passa dig så ring till ridskolan så att vi får byta till en tid som passar dig bättre. Det är lättast att få tag på oss på morgonen före kl 10.00 eller på eftermiddagen mellan kl 15.00 och 16.00.


GLÖM INTE HELLER ATT DU MÅSTE VARA MEDLEM I MARIEFREDS RIDKLUBB FÖR ATT FÅ RIDA!

UPPSÄGNING AV RIDPLATSEN

När man är bokad på en plats i en ridgrupp är man betalningsskyldig för hela perioden även om man inte vill eller kan komma. Undantag är långvarig sjukdom mot uppvisande av läkarintyg eller flyttning från orten.
Uppsägning av ridplats sker skriftligt till mariefredsridklubb@hotmail. HYPERLINK "mailto:This is a mailto link"com , muntlig uppsägning gäller inte som uppsägning av ridplatsen.

Mariefreds Ridklubb och Ekelunds Ridskola har ingått ett nytt avtal angående huvudansvaret för ridskoleverksamheten på ridskolan som innebär att:

  • Ridklubben kommer att bli ansvarig och huvudman för all lektionsverksamhet på ridskolan.

  • Undervisningen kommer fortfarande att ske i Ekelunds ridskolas regi med deras personal och hästar.

  • Den övriga verksamheten på ridskolan, i form av privatlektioner och uthyrning av boxplatser mm. sker fortfarande i ridskolans regi.

Vid eventuell uppsägning av rid plats ska det ske fyra (4) veckor före varje termins start, för att inte bli betalnings skyldig.

 


En av anledningarna till den här förändringen är med omtanke om våra elever på ungdomssidan. De nya regler som införts för erhållande av statliga och kommunala bidrag kräver, mer eller mindre, att verksamheten sker i ideell regi; dvs. i föreningsform. Den här förändringen innebär att vi även fortsättningsvis kan erhålla aktivitetsstöd för ungdomarnas rid utbildning och därmed hålla ned kostnaderna för dessa.

Den förändring det här innebär för dig som rid elev är att din faktura fortsättningsvis kommer från ridklubben.

Genom den här förändringen räknar vi, Mariefreds Ridklubb och Ekelunds Ridskola, med att bli ”starkare” tillsammans, så att vi kan påverka politiker och kommunen att även Ridsporten i Mariefred måste stöttas.

Med vänliga hälsningar

 

Ann Holmqvist                               Carina Ottosson

Ekelunds ridskola                          Mariefreds ridklubb

Ridskolechef                                 Ordförande

Uppdaterad: 14 FEB 2018 21:09
Skribent: Sofia Olsson

 

 

 

FUNKTIONÄRER TILL CAFETERIA

Vänligen kolla igenom när du har ditt pass,
Om du har förhinder så är du själv ansvarig för att hitta ersättare. För utebliven tjänstgöring debiteras 300 kr. Pengarna går oavkortat till finansieringen av omklädningsrum.

 Cafeteria Schema VT 2018

 

 

 

 

 Välkommen att kontakta oss,

This is a mailto link

vi svarar gärna på frågor! 

 

 

Postadress:
Mariefreds RK - Ridsport
Ekelund
64791 Mariefred

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Banner_stöddinryttarförening_sept14_OK

 

SEVAB